Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkailu avartaa, mutta aina reissu ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Joskus voi tulla turvaton olo ja luonnonilmiötkin voivat yllättää. Toisinaan taas huoli on turhaa ja yllätys on myönteinen.

Yllättikö maailma sinutkin?

Jaa omat matkakokemuksesi – ikävät ja hauskat yllätykset – ulkoministeriön uudessa Maailma yllättää -karttapalvelussa. Lue lisää »

USA EU TTIP Handshake

EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasopimusneuvottelut

Neuvottelut kunnianhimoisesta kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta (TTIP) alkoivat kesällä 2013. Suomi kiinnittää erityistä huomiota neuvotteluprosessin avoimuuteen. Lue lisää »
Barentsin alueen kartta

Vakautta ja kestävää kehitystä Barentsin alueelle

Suomen puheenjohtajuus Barentsin euroarktisessa neuvostossa 2013-2015: kohti dynaamista, osallistavaa ja kestävää alueellista kehitystä. Lue lisää »
Kuvarulla_avoimuus

Avoimuus osa vastuullista kehitysyhteistyötä

Vastuullinen kehitysyhteistyö edellyttää avointa tiedon jakamista. Avoimuus vähentää varojen väärinkäytön mahdollisuutta ja vahvistaa hyvää hallintoa. Lue lisää >>
Ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kuva: Laura Kotila / VNK

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan joulutervehdys

Vuonna 2014 eteemme on tullut vaikeita ja huolta herättäviä kriisejä kuten ebola, Ukraina ja ISILin nousu. Onneksi maailmassa on saatu edistettyä myös monia hyviä asioita. Asekauppasopimus, jonka eteen Suomi on tehnyt paljon työtä, astuu voimaan jouluaattona.

Lue lisää

Teemu Turunen (keskellä) käytännössä asui Japanin kriisin aikana ulkoministeriön tilannehuoneessa. Pöydän ääressä kriisin tilannetta seuraavat valmiuspäällikkö Pasi Tuominen (Turusen vasemmalla puolella) ja ministeri Alexander Stubb (oik.). Kuva: Eero Kuosmanen.

Kymmenen vuotta tsunamista – ulkoministeriön kriisivalmiudet nyt paremmat

Kymmenen vuotta sitten Kaakkois-Aasiaan iskenyt tsunami on yksi kirjoitetun historian suurimmista luonnononnettomuuksista. Katastrofi ylitti jokaisen siihen osallisen maan viranomaisten valmiuden ja vaikutti käänteentekevästi ulkoministeriön toimintavalmiuksiin.

Lue lisää

Takaisin ylös