Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 16.2.2017

Haku avattu: Kansainvälisten kansalaisjärjestöjen valtionavustushaussa painottuvat naisten oikeudet

Ulkoasiainministeriö avaa valtionavustushaun kansainvälisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön vuosina 2017–2018. Hakukierroksella painotetaan järjestöjä, jotka tukevat naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia. Haku päättyy 16. maaliskuuta 2017.

Suomi on tehnyt pitkäjänteisesti työtä naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien parantamiseksi. Tämä Suomelle tärkeä kehityspoliittinen tavoite painottuu myös kansainvälisille kansalaisjärjestöille suunnatussa vuoden 2017 valtionavustushaussa. Järjestöt voivat hakea tukea kehitysyhteistyöhön, joka edistää naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja oikeuksia kansainvälisesti tai paikallisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään työhön, joka parantaa nuorille suunnattuja palveluja sekä ehkäisyn ja turvallisen abortin saatavuutta. Näiden järjestöjen tukemiseen on varattu yhteensä noin 9 miljoonaa euroa.

Tuki kansainvälisille järjestöille lisää Suomen kokonaisrahoitusta naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta tehtävälle työlle. Rahoituksellaan Suomi tukee myös Alankomaiden She Decides -aloitetta, joka tähtää rahoituksen varmistamiseen niille järjestöille, jotka kärsivät Yhdysvaltojen suunnittelemista määrärahaleikkauksista.

Valtionavustuskierroksella kansainväliset järjestöt voivat hakea tukea myös kehitysyhteistyöhön, joka vahvistaa kansalaisyhteiskuntien toimintaedellytyksiä ja yhteiskuntien demokraattisuutta. Tähän on varattu yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa.

Valtionavustusten hakukierros kansainvälisille kansalaisjärjestöille avataan vuodesta 2017 lähtien joka toinen vuosi. Tukisummat vaihtelevat hakukierroksittain. Tämän lisäksi ulkoministeriön yksiköt voivat järjestää kansainvälisille kansalaisjärjestöille yksittäisiä hakukierroksia tarpeen mukaan. Edellisillä hakukierroksilla on tuettu mm. ihmisoikeuspuolustajien työtä.

Lisätietoja hausta hakuilmoituksessa (englanniksi).

Takaisin ylös