Beställningsstudie om skuldläget i de afrikanska länderna söder om Sahara

En ny studie om skuldsituationen i de afrikanska länderna söder om Sahara har publicerats på engelska. Rapporten har tillkommit på uppdrag av UniPID Utvecklingsstudier (UniPID DPS), finansieras av finska utrikesministeriet (MFA) och ingår i Finlands universitetspartnerskap för internationell utveckling (UniPID).

I denna studie ger utvalda experter från Afrika söder om Sahara sin syn på den skuldproblematik som många länder i regionen står inför. Eftersom en tredjedel av länderna i Afrika söder om Sahara klassificeras som antingen kraftigt skuldtyngda eller i riskzonen för att bli detta, är skuldbördan är en allvarlig makroekonomisk utmaning i regionen.

Otsikkoteksti Dept in developing countries, jonka alla alaotsikko Expert views from Sub-Saharan Africa Baserat på en strukturerad enkät till experter från Afrika söder om Sahara belyser studien skuldproblemens orsaker, dess ekonomiska konsekvenser och framtidsutsikter. Ett övergripande resultat från enkäten är att ekonomisk politik spelar en nyckelroll för att motverka problemen med skuldsättning.

Rapporten på engelska (Statsrådets gemensamma publikationsarkiv Valto).(Länk till en annan webbplats.)

 

Rapporten har tillkommit på uppdrag av UniPID Utvecklingsstudier (UniPID DPS), finansieras av finska utrikesministeriet (MFA) och ingår i Finlands universitetspartnerskap för internationell utveckling (UniPID). UniPID är ett finskt universitetsnätverk som syftar till att stärka universitetens globala ansvarstagande och samarbetet med deltagare från det globala Syd, som stöd för en hållbar utveckling.